Maymun çiçeği hastalığının belirtileri nelerdir? sorusu dışarıdan bakıldığında fark edilecek özelliklere sahiptir. Özellikle bağışıklık sistemi daha düşük olan kişilerde sıklıkla rastlanan bir durumdur. Çocuklarda yetişkinlere göre daha hızlı senkronik bir süreç fark edilebilir. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu çocuk bünyeleri daha çabuk bir şekilde maymun virüsü hastalığına yakalanabilecektir. Anadolu Evde Sağlık hizmeti sizlere en doğru zamanda sağlık hizmetini güvenilir ekip elemanları ile sunuyor. Hayvanlardan bulaşabilme riski bulunan bu hastalık dışarıya karşı daha açık pozisyonda bulunan çocukların dışında özellikle ağır hastalık geçiren ve bünyesi bu tarz bir yayılmacı verirse karşı koruma sistemini yitirmiş olan yaşlılarda görülebiliyor. Maymun çiçeği virüsü hastalığın belirtileri arasında bir süre sonra ağırlaşan hastada görme kaybı yaşanmaya başlanabilir. Akciğerde enfeksiyon riski oluşur. Sepsis hastalığı ve ileri boyutlu beyin iltihabı yan etkileri arasındadır.
Maymun çiçeği virüsünün kuluçka süresi 6 ve 13 günlük süreç içerisinde görülebiliyor. Bu durum ağır süreç geçiren kişilerde 21 güne kadar ulaşabiliyor. İki farklı dönemde farklı karakteristik özellikler dikkatleri çekiyor. Özellikle ateş ve baş ağrısı klasik olarak görülebilecek maymun virüsü semptomları arasındadır. Vücudun halsizleşmesi, sırt bölgesinde ağrıların gittikçe çoğalması görülen bir başka belirtiler arasındadır. İlk 5 günlük süreçte görülen bu durum özellikle lenf bezlerinin düğümlenmesi, büyümesi, boğazların şişmesi, hasta ağrılarını artması ile kendini gösterir. Özellikle lenf bezlerinde oluşan büyüme burada maymun çiçeği hastalığının başlangıç semptomları arasında görülebilir. Vücutta görülen kabartılar ve deride yaşanan döküntüler ilk ateş başladıktan sonraki 3 gün itibariyle görülmeye başlanabilir.
Maymun çiçeğinin belirtisi olan deri üzerindeki kabarcıklar özellikle yüz kısmı başta olmak üzere bacak bölgesinde ve kollarda görülebilir. Yüz bu durumdan daha çok etkilenen alandır. Deri üzerinde hafif kabarık bir görüntü oluşur. Ardından sonraki süreçte daha çok içerisinde sarı sıvının dolu olduğu lezyonlar fark edilir. Onlarca lezyon vücudun her yerine bir anda kaplayabilir ve 4 hafta içerisinde ulaşabildiği alana kadar yayılır. Bu hastalık bağışıklık sisteminin düşük olduğu ve özellikle bağışıklık yetmezliğine sahip olan kişilerde daha ağır bir şekilde işler. Maymun virüsü tedavisinde her ne kadar çiçek aşısı ile benzerliği bulunuyor olsa da yapılan araştırmalar 40 yaş altı kişilerde hastalığa daha duyarlı bir yapıda olduğu fark edilmiştir. İstanbul ve çevre bölgelerden bizleri arayarak randevu talebinde bulunabilirsiniz.